Kvällen är öm och skön

Det är Jesu sista måltid med sina lärjungar innan han blir korsfäst. Han vet om vad som skall hända, då det är förutbestämt. Det måste givit upphov till en del huvudvärk. Tänker på det, där jag nu sitter i fåtöljen och försöker piggna till efter att vilat ett par timmar. Huvudvärken är kvar, men nu skall jag vara ledig i tio dagar. Det borde få den värsta huvudvärken att ge upp. 

Enligt den kristna tron samlades Jesus och hans tolv lärjungar för att äta en måltid tillsammans på kvällen före hans död. Under denna måltid, bröt Jesus bröd och delade ut det till lärjungarna med orden "Detta är mitt lekamen som skall ges för er". Därefter tog han en kalk med vin och bad en bön över den innan han delade ut den till lärjungarna och sade "Denna bägare är det nya förbundet i mitt blod, som utgjuts för er". 
Nattvarden, En händelse som fått en enorm betydelse för kristendomen. 

Min son sätter sig i soffan bredvid. Han bjuder på en påsköl och vi samtalar om just det där. Om att hålla en fest där allt redan är förutbestämt. 
Efter en stund beger han sig iväg till sin fest och jag blir kvar själv i rummet med mina tankar om det förutbestämda, men också påskens budskap. 
Kvällen är trots allt öm och skön trots den där morlande värken.