Kvällspasset

Det är en härlig årstid. Det är skönt med värme, men framförallt blå himmel och en stor gul sol över allting. Värmen kan vara svår för en del. Det har jag förståelse för. Jag själv orkar inte längre med att pressa i solen. Dock tror jag att det är viktigt att vi här uppe i norr får ta del av den.
Iallafall i några dagar.
Den är föresten på väg bort. I morgon också orkar den klamra sig fast. Sedan bara regn i dagarna sju igen, eller i en månad. I värsta fall mycket längre. Det gäller att passa på att njuta medan man kan.

Jag gillar de här kvällarna bäst. Kvällarna som får mig att stanna kvar ute. Att bara sitta stilla, njuta, ta in och andas lugnt och försiktigt. Tid för summering och eftersnack, eller t om efterspel.

Det närmar sig midnatt. Natten är ljum och tyst. Det är tyst nere i city. Epatraktorerna har dragit någon annanstans.Jag är nattens övervakare.
Det är fortfarande ljust och jag känner ro.