Längtar redan efter sol och förändring

Det har gått flera år sedan jag senast satte min fot i Florida. Pandemin kom som en oönskad gäst och satte stopp för mina planer på att återvända till den soliga delstaten. Istället har jag följt andra vägar och besökt platser som New York, New Jersey, Pennsylvania, och den amerikanska mellanvästern. Sommaren har också tagit mig till den amerikanska södern. Men nu, nästa gång jag sätter mig på ett flygplan, kommer destinationen vara Florida. Eller vänta... inte riktigt, först går färden till Italien, men efter det, är det USA som gäller igen.

Idag spenderade jag några timmar med att boka boenden för min kommande resa. Jag märkte att en del av de hotell där vi tidigare bott inte längre verkar uppfylla de förväntningar som vi hade en gång i tiden. Jag kan inte låta bli att bli nostalgisk och dras till att bo på samma ställen där jag tidigare haft trevliga upplevelser. Kanske är det för att jag vet att det var bra då. Men "bra" är relativt, och det betyder inte nödvändigtvis att det fortfarande är det.

Så jag bokade några boenden och funderade på några till. Den här gången blir det mindre packning. Det är bara september, men ändå längtar jag så otroligt mycket efter Floridas sol. Det är något med den där varma solen som får mig att glömma allt annat. Jag ser fram emot att återvända till de vita sandstränderna, de glittrande havsvågorna och den ljuvliga känslan av att vara helt avslappnad.

Men jag inser också att det är dags för förändring. Att upptäcka nya platser och skapa nya minnen är en del av reseupplevelsen. Att hålla fast vid det förflutna är frestande, men det är när vi vågar utforska det okända som vi kan hitta nya skatter och upplevelser som berikar våra liv.

Så frampå kommer jag att sätta mig på planet till Florida och njuta av solen, men jag kommer också att vara öppen för det som är nytt och annorlunda. Förändringen är en del av livet, och även om vissa saker förändras, kommer solen alltid att skina över Florida och skapa en oemotståndlig längtan hos mig.