Långt efter att sista ackordet har spelats

Idag mötte jag en kvinna som frågade mig utan när min nästa bok kommer ut. Snart kunde jag nöjt konstatera. Jag sa inget om att de nu är flera böcker på gång. 

På rekordtid skrev jag klart mitt senaste bokamanus som går under namnet "Långt efter att sista ackordet har spelats".
Det är skrivet på 2 1/2 månad och aldrig tidigare har jag hållit ett sånt högt tempo. 
Jag hade satt fredag förra veckan som deadline och när klockan var 00.30 natten mellan lördag och söndag hade jag skrivit sista meningen. Det känns lite extra speciellt eftersom det inte är en typisk thriller eller spänningsroman den här gången, utan en kärleksroman i en musikermiljö. Det är ett annorlunda projekt som har gett mig så mycket på mer än ett sätt.

Dialogen har varit central i denna berättelse. Jag har alltid tyckt att samspelet mellan karaktärerna är en av de starkaste drivkrafterna i en god berättelse, och det är definitivt fallet här.

Nu väntar redigeringsprocessen. Det är alltid en spännande men också lite nervös tid, eftersom manuset ska granskas och finjusteras och en del händer på vägen. >Då är det härligt att veta att jag redan har två färdiga manus hos förlaget. Men innan jag dyker in i redigeringsfasen, kommer jag låta manuset "vila lite" några dagar. Det är alltid bra att ta ett steg tillbaka och få lite perspektiv innan man börjar finslipa.

Till helgen är det dags att börja med nästa bokprojekt. Men för nu, i detta ögonblick, känner jag en djup tillfredsställelse. Jag har slutfört ett projekt som jag verkligen brinner för, och snart börjar nästa fas i den spännande resan mot att se det publicerat.

Håll utkik, för under hösten kommer jag att avslöja mer om mina kommande bokprojekt. Det kommer att bli en händelserik tid, det är jag säker på.