Lilla Hollywood (kanab)

Ett stopp i vackra Kanab.
Också kallat Lilla Hollywood. Det därför att så många filmer och serier har spelats och spelas in här. Detta förstås av det dramatiska landskapet. Allt från Apornas planet till James Bond rullar. Vi kom hit för att familjen Macahan spelades in här i Kanab. Kvar finns mycket av de kulisser, rekvisita och byggnader som använts till de olika filmerna. T ex Gunsmoke, Lassie och den senaste, Ett päron till farsa.
Mycket av de kulisser och byggnader hittade vi idag på detta häftiga museum.

Vilka filmer och serier som gjorts i Kanab finner ni här

Det är imponerande många superkändisar som bott och levt här under längre tider. t ex spelade John Wayne in flera filmer just här. Likaså har Clint Eastwood gjort det.
För några dagar sedan var vi i Cody och besökte där Old trail town. En uppbyggd stad med autentiska hus från legendariska händelser i västernhistorien. Idag mötte vi filmens motsats här i Kanab på film-museet här och det blev minst sagt lika eggande och spännande.
Jag och Anette passade bland annat på att ta oss en tur västerut med vagn. Dock på ett lite lugnande sätt än dåtidens, eller om man så vill; filmens hjältar gjorde.