Lotus Love

Hittar det perfekta frukostbordet. Ett fönsterbord ut mot torget. Trots att jag är här när de öppnar, är det redan liv och rörelse i matsalen. Rösterna avslöjar Hallänningar och smålänningar och en och annan skåning. Inte en Dalsländsk röst så långt jag kan höra. Lite som att komma till ett annat land.
Jag har hittat mina vrår att tillbringa tid i. Rum för reflektion, skrivbord att sitta vid och en skön soffa att både slappa och sova i.


Den 14 februari 278 e. Kr. avrättas prästen Valentine som senare leder till St Valentines Day. Om detta förkovrar jag mig om under de första morgontimmarna. I vårt land tycks denna dag nu nått sin höjdpunkt och firas nästa lika hårt som i de anglosaxiska länderna. Iallafall om man får tro de sociala medierna som denna morgon svämmar över med kärlek, Jag känner mig redan så trött på det, men innerst inne önskar jag att det skall hålla i sig många timmar framåt.... Det finns så mycket hat där ute...

Här i Varberg har de fått upp riktigt kärleksträd. Ett sådant borde finnas i alla städer. Det finns förövrigt en hel del som Sveriges småstäder borde anammat från Varberg. T ex en levande statskärna. En fantastisk känsla att kunna promenera runt i en stad med människor i.
Vackraste igår; att se människor stå med ansiktet mot himlen för att lapa i sig de värdefulla solstrålarna som skänktes Varbergarna.

I mitt hotellbadrum heter artiklarna Lotus love. En serie produkter speciellt framtagna för sådana här "asia-inspirerade anläggningar" misstänker jag. Hela rummet luktar Lotus love och det gör jag med. Fint.

Det drar ihop sig för fikastund.Denna man behöver mer kaffe. Därefter en långpromenad i den för dagen soliga söndagsförmiddagen. Så här långt har mina timmar hemifrån bjudit på det där som man kan önska och då jag nu känner mig utvilad, skall eftermiddagen ägnas ått ytterligare ett skrivpass. Just nu mycket kärlek och Lotus love.