May you stay forever young (en liten önskan så här dagen innan jul)

Bilden ovan är från den 23e december 2013. Fem år sedan och det är uppesittarkväll och barnen ser taggade ut framför Bingolotto.

Fem år senare letar jag gamla bilder från tidigare uppesittarkvällar. Dessa är inte svåra att hitta. Bilden här nedanför är också från den 23 december och året är 2015. Precis då skrev jag ett blogginlägg som är döpt till precis samma namn som dagens inlägg; May you stay forever young (en liten önskan så här dagen innan jul). Det där inlägget är ett så typiskt "Tommyinlägg" och dessutom bra och när jag läser igenom det inser jag att inte så mycket har ändrats sedan dess ändå. Vi har blivit något äldre, något som är tidsrelaterat, annars är det som det är. Ibland behöver man inte komplicera saker och därför bjuder jag på denna repris. Varsågod; Mitt "dagen innan inlägg" från den 23 december 2013.

Året är 1991. Youngs polisonger är större än någonsin och möts nästan vid nästippen.Dylans "Forever Young" framförs av en pigg Neil Young. Jerry Garcia däremot ser trött och oinspirerad ut där han förvisso lägger de där schyssta tonerna rätt, men förövrigt verkar vilja vara någon annanstans. De är båda i min ålder när de gör den här spelningen. Två medelålders farbröder i min ålder..Ser jag så gammal ut?
Golden gate park är platsen för ett häpnadsväckande återupplivande av hippie-eran. Och så de där tonårstjejerna förstås, de som "nästan dör" när de ser Young på scenen. De måste ses för att man skall kunna förstå det magiska. För att man skall kunna ta in den där stämningen där och då.
Det är sånt här jag går igång på. Garcia må vara oinspirerad och trött och ...kanske gammal, men de där tonerna, det där soundet tar en sannerligen genom dagen. Det är kvällen innan självaste julafton. Startskottet för frosseri, men också medmänsklighet och kärlek...Förhoppningsvis.

Dagen "innan" har likt förbannat varit hektisk! Antingen är det jag eller så är det julen det är fel på...
Eric, min son säger iallafall att det har varit roligt att få "umgåtts" idag. Han har fått vara med mig och hänga denna ohängiga dag. Han påtalar det flera gånger och det gör mig lite misstänksam om han har dolda avsikter med sitt fjäskande? Men låt gå, oavsett så har han rätt. Vi har haft det mysigt tillsammans. Nu vill jag dock bara sova. Hur orkar man en uppesittarkväll med Oldsberg på det här? Livet är fullt av mysterium ..och prövningar. Bingolotto och uppesittarkväll - det är minsann livet på en pinne i det svenska folkhemmet anno 2015 också!
Och snart så har vi vinterns stora högtid här med tomtar och klappar och överflöd med det mesta och om jag skulle önska mig en julklapp (om jag nu skulle byta julklappar med någon) så skulle det vara en biljett till Globen den 25 maj och Rod Stewart. Kanske det enda som skulle kunna konkurrera med en välgörenhetklapp om jag får bestämma.

Mindre än en timma kvar nu till kvällens stora begivenhet...
Jag trycker på den där videon igen med Neil Young och Grateful Dead och nu sjunger jag med.

"May God bless and keep you always
May your wishes all come true
May you always do for others
And let others do for you
May you build a ladder to the stars
And climb on every rung
May you stay forever young"

Känns bra så här i jultid.