Mellan strategiska beslut och det simpla vackra

Judoträningar, lässtund, städstund, mailstund och musiklysnande. Det är min lördag. På skrivbordet ett helt gäng strategiböcker. De flesta från nittiotalets universitets och högskolestudier. Mest engelska, men också ett par på norska och en med svensk text. Jag är på papperet (och vad man kan tolka av vad som som ligger på skrivbordet), rätt påläst i ämnet. Strategi som process, strategi som koncept. Nu läser jag det för nöjes skull. Jag bläddrar i böckerna, väljer ut de kapitel som intresserar mig, fördjupar mig, skumläser det av mindre intresse..
Sätter in informationen jag får i faktiska och reella sammanhang. Inspirerande.

Veckorna går. Jag njuter av helgen. En ganska jobbig tid ligger bakom mig, tuffa veckor framför. Sätter på världens vackraste låt som följd av det konstaterandet. Den där med Zac Brown band där Zac sjunger;

"She's got eyes that cut you like a Knife
and lips that taste like sweet red wine
And her pretty legs go to heaven every time
She got a gentle way that puts me at ease
When she walks in a room I can hardly breathe
Got a devastating smile knock a grown man to his knees"

Det är kärlek. Det är värme och lättförståerlig poesi.