Min vrå av världen

Jag sätter mig ute och även om det regnar så är liksom min vrå av världen fuktbefriad. Jag dricker mitt kaffe och jag skriver i min bok. Min idébok. Boken där alla mina viktigheter står, eller skall skrivas ner. Men alltid på förstadiet. Just när det är en idé. Alla människor skulle ha en idébok. Så befriande kreativt, men också själsligt stärkande. Jag skriver inte ner något världsomvälvande, utan just de där små sakerna som får livet lite pirrigt, spännande och intressant.

Det är minsann inte varmt längre och man kan lugnt säga att alla de där "regn och temperaturomslagsivrarna" nu har fått vad de önskat. Jag har läst prognosen för Färgelanda för de närmsta dagarna. Idel sol, men här regnar det ändå. Det går inte lita på mycket nu för tiden.
Mina tankar går till södra Italien och just det konstaterandet att det är just där man skall vara nu. Kanske Kampanien, eller Kalabrien ... t o m Apuliens långa kuststräcka känns så enormt lockande.

Det blåser in kyliga vindar och jag drar en filt runt mig där jag sitter. Begraver mig under den och lyssnar på hur måsarna driver bort de sista kajorna från deras tillfälliga belägring. "Only the strong survive" tänker jag och förvinner sedan i tankar om nya idéer och planer.