Mina insikter 2: Tacksamhet

Vad är du tacksam för den här veckan?
Som jag tidigare konstaterat här är att jag är där i livet då jag funderar mycket. Att jag gärna blickar tillbaka på mitt liv som nu börjar bli ganska långt. Mycket av det jag funderar på handlar om sånt som jag fick med mig som barn. Sånt som mina föräldrar uppmuntrade mig till, men också som jag fick med mig från skolan.
Uppmaningar som t ex Var modig, var snäll, lyssna, sluta skjuta upp, hitta glädjen i det du gör i livet, utveckla dig, lär dig och utbilda dig, lyssna, ta tillvara på möjligheterna, dela med dig och var tacksam...

Det är Thanksgiving.
Jag har alltid varit avundsjuk på mina amerikanska vänner som firar Thanksgiving varje november.
Det är inte kalkonen, tranbärssåsen, pumpapajen eller ens det faktum att de får en ledig dag som gör mig lite grön av avundsjuka – det är hela idén med en allmän helgdag med rötter i tanken på tacksamhet.

USA är inte ensamma om sin Thanksgiving-dag.
Kanada, Grenada, Nederländerna, Filippinerna, Saint Lucia, Rwanda, Brasilien och Liberia har alla Thanksgiving-dagar. Andra länder som Tyskland och Japan har också liknande dagar.
Alla tar med sina traditioner till dagen och firar den vid olika tider på året.

Thanksgiving eller ej tänker jag jag försöka att vara mer tacksam.
Att vakna upp med tacksamhet genom att tänka på saker som jag är tacksam för innan jag gör något annat på morgonen. Jag skall bli bättre på att skriva tackbrev/meddelanden. Jag vill ha en egen Thanksgiving-middag varje månad där temat är tacksamhet och istället för att bli irriterad varje gång min klocka säger åt mig att jag måste röra på mig, komma på en sak jag är tacksam för.
Det är sånt här jag tänkt på den här morgonen. Tacksamhet och att jag borde vara mer tacksam för allt som jag har i mitt liv.