Morgonen


Igår fann jag skugga under en syren.
Himlen var så där Färgelanda-blå och bin som hade ett jobb att göra. Det är då man förstår att det är en ny tid nu. Sommaren är här.

Det är nationaldagsmorgon och jag reflekterar.

Jag har haft ett gott liv. Om jag dör i morgon så skall alla veta det.
Visst, livet har haft sina vedermödor och det finns saker som jag inte vill konfronteras med igen, men i det stora hela - gott!

Och varför är det nu så viktigt för mig att skriva och berätta det här?
Ibland tror jag att det är viktigt att man själv påminner sig det och när det väl är nedskrivet blir det mer uppenbart. Som en sanning.

Jag lever ett gott liv, i ett land som jag älskar, i ett landskap som är bedårande och i en kommun som ligger mig varmt om hjärtat. Här har jag fått möjligheten att utvecklas, att förverkliga saker och skapat min egna historia. Jag kan också vara ödmjuk inför det faktum av att ha många vänner som stöttat och hjälpt mig genom livet. De har i grunden format mig till den jag är idag.

Jag är hedersmedlem i Färgelanda judoklubb, innehar judoförbundets högsta förtjänsttecken,
blivit utsedd till årets ledare i Färgelanda och fått göra det finaste som finns i en kommun; Få hålla högtidstalet på nationaldagen i min kommun. Alla i sig helt fantastiska hedersbetygelser.
Dessutom fick jag för tre år sedan, ta emot Lions utmärkelse "Årets man" i Färgelanda.

Men,

jag vet att när det tillslut gäller, spelar inte det där någon roll alls. Det är alla de där stundarna tillsammans med alla de där fantastiska människorna som man upplevt så mycket tillsammans med som räknas. De erfarenheter man delat och bytt. De lärdomar man tillskansat sig.

Och framförallt, att det funnits glädje i det ..och något gott!