När det inte vänder

Idag lyser solen och det känns som att det var evigheter sedan den gjorde det så klart. Det är skönt med ljus och värme. Dock har jag svårt att känna något av det idag. Igår möttes jag av beskedet att en ung människa alldeles för tidigt lämnat detta liv. Sånt berör och tar tag i en. Föräldrar skall inte överleva sitt eget barn. Spelar ingen roll hur gammalt det är - det är en förälders värsta mardröm.

Det är årets första "sitta ute dag". Det kunde varit den bästa dagen det här året, för det här är en sån där dag man gått och väntat på så länge.
Ibland går man och väntar på att det skall vända, men det gör aldrig det. Ett faktum som skrämmer och ett alternav som man inte önskade fanns. Jag tänker just i denna stund på alla de som väntat på att det skall vända och jag tänker på de som aldrig fick vara med om någon vändning.
Till de går mina tankar och böner denna dag.