Nedräkning

Det är dagen efter en helhelg på klubben. Dagar fulla med aktiviteter och framförallt en hel del judo.

Idag börjar nedräkningen till midsommar på riktigt, men jag kan inte påstå att jag längtar dit med någon större entusiasm. Jag vill njuta här och nu.
Himlen är blå och morgonen fortfarande ny, men snart skall det ändras. Ett åskväder är på väg in...säger de som vet.
I Europa råder extremvärme, men i Sverige vaknar vi upp till de högsta elpriserna vi någonsin haft. Hur kommer vi ha det i januari kan man undra?

Om drygt en månad skall pojkdrömmen infrias där nationalparken Yellowstone i amerikanska mellvästern är en av höjdpunkterna på resan. Men Kraftigt regn och höga nivåer smältvatten har fått nationalparken Yellowstone att svämma över. 10 000 personer har evakuerats och vägar och samhällen har skölts bort. Översvämningar som de här inträffar en gång vart femhundrade år i Yellowstone, säger de som vet...

Jag noterar att i Frakrike förlorar Emmanuel Macrons koalition majoriteten i parlamentsvalet (även om de är fortfarande störst), medan ytterparierna går kraftigt framåt. Om det parlamentariska läget är svårt i Sverige, kan man ju undra hur Frankrike nu skall kunnas styras? En mörk dag även för resten Europa när nu Eu - och Nato -motståndare (plus ett antal Rysslandvänner) tar ytterligare platser i det franska parlamentet.
Putin är gissningsvis på ett sällsynt gott humör denna morgon.

Själv är mitt humör ganska bra det också och jag tar min kaffekopp och sätter mig på balkongen och låter solens strålar sticka i mina ögon.