Neverland

Dagen kom och gick och kvällen och dess mörker släckte ner hela skådespelet. Visst har jag varit produktiv och visst är det är en fantastisk känsla när man kan få vara lite nöjd med sig själv, men det kommer nog ändå inte bli en dag som går till historien. En sån där dag man minns..

Kvällen har jag ägnat åt att formera mina tankar och idéer till sammanhang. I New York nu senast samlade jag på mig ett gediget material som kommer komma väl till användning i mitt skrivande frampå. Jag ägnade timmar åt att hitta den där perfekta platsen för ett mord och jag besökte de där barerna, restaurangerna och platserna där avgörande saker skall hända. Jag hade storyn och jag hade alla städer och platser, men behövde nu mer specifikt hitta de där detaljerna. Mycket kom på plats redan förra året i New York, men den här gången blev det liksom mer på riktigt och jag kunde gå in mer på djupet i mitt sökande, då jagnu hade planen och manuset färdigt och framför mig.

Det är något helt fantastiskt att kunna hänge sig till något sånt här. Att gå in för något fullständigt. Att skapa, att hitta på, att bygga, att vara mitt inne i en story som man själv skapat. Sitt egna Neverland. Min historia - mitt rike.
På bilden ser ni mig som slagit mig ner bredvid självaste Hans Christian. Tillsammans med Holberg och Kierkegaard, Danmarks största författare. Jag får en inblick i "mästarens verk samtidigt som den "fula ankungen" kollar på.

I kväll innan jag somnar tänker jag läsa boken som handlar om HC Andersen och "kvinnorna".
Jenny Lind förstås som han var helt över öronen förälskad i, men som såg honom mer som en bror.
Fredrika Bremer som han träffade första gången i Vänersborg. Alltså inte långt från från mig. Dessutom säkerligen fler spännande personer som jag kommer få "lära känna".
HC Andersen levde i en sån otroligt spännande tid och fick träffa många av dåtidens kändisar. Tidsdokument som jag fullkomligt älskar att ge mig in i.
Men först skall jag skriva lite mer om en man som förlorar allt och som när han tror att han återfått hela paradiset, upptäcker att han har förstört en hel värld.