New York state of mind

Så många låtar som skrivits om staden New York och jag har under den här resan funderat på vilken av dem alla som jag tycker är den bästa.

 Jag kommer alltid tillbaka till Billy Joel och otroligt vackra och träffsäkra New York State of Mind. Det där pianot och den där förföriska saxofonen... 
På klubben The Bitter end som jag gärna går på när jag är här  och som vi lyckats att besöka varje kväll under den här vistelsen, står pianot fortfarande kvar som Billy Joel brukade spela på under tidigt 70-tal ,då han återkommande varje vecka stod för underhållningen.

Låten New York state of mind lär kommit till på det där sättet som man som lyssnare hoppas på att den blivit till. Hur Billy med stolthet återvände till New York med Greyhound och Hudson River line och därefter skrev låten när han kommit fram.
Versionen av låten nedan är en personlig favorit då han framför låten tillsammans med Bruce Springsteen här i New York på Madison Square Garden.