På Café Mignon

Det var skönt att komma iväg över helgen.
Ibland behöver man bara resa bort, om än bara några tiotal mil.
Fantastiskt boende, underbar mat och trevliga upptäcktsfärder i närområdet.
Café Mignon levererar och uteserveringen är full av folk i det vackra vädret, eller...så fullt det kan få lov att vara i dessa smittotider.
Det är njutning, lugn och feel good.
Och folk går bort medan jag är borta. Jag minns Kristina Lugn. Hon har alltid funnits med sedan jag var ett barn, även om jag aldrig läst något av henne.
Little Richard. fanns i mitt barndoms hem. Inte som det största, men han fanns där och spelades och när jag många år senare flyttade till Macon, Georgia höll jag ofta till där han växte upp. Likt så många andra i den där generationen var Macon födelsestaden. Jag besökte hans museum ett antal gånger och hans barndomshem i Pleasant Hill.
Hela den där Geogia-staden fullkomligt andades Little Richard.
Jag gjorde mig t ex många ärenden till The CVB headquarters på Martin Luther King, Jr. Blvd, eftersom att det tidigare var den bussstation där Little Richard en gång i tiden arbetade som diskare och det var där som både Tutti Frutti och Long tall sally skrevs. Jag brukade stanna upp, blunda och försöka tänka mig tillbaka till just den där tiden. Försöka få känslan om hur det var då.
Och på legendariska Ann's Tic Toc Lounge mitt i down town uppträdde Little Richard regelbundet och det var här som han utvecklade mycket av den stil som skulle ge honom epitetet "arkitekten av rock 'n roll".
Hans låt "Miss Ann" skrevs som en hyllning till den ursprungliga ägaren till Ann's Tic Toc Lounge.

Det har varit en fantastisk helg i Varberg, samtidigt som vi tar farväl till ännu en legend inom populärmusiken. För Little Richard var en av de absolut största.