Pånyttfödelse

Jag avslutar dagen med att kolla på lite gamla kort. Det är vår 2014.
Ellenö är så förbannat vackert. Ja, jag längtar nog till våren. Till pånyttfödelsen.
Ibland blir inte saker som man tänkt sig. Alla dagar har sin egna historia. Denna; en dag då det mesta på jobbet gick fel. Jag borde anat hur det skulle bli efter att jag tidigt på morgonen kunde konstatera att jag åter igen tittat på en sorglig Torontomatch.
Jag missade tider och det var tekniken som strulade... Ja, allt som kunde gå snett gjorde det. Trots att min dag var planerad till perfektion. För sådan är jag numera. Jag avskyr överaskningar. i allafall sådana överaskningar som beror på att man inte förberett sig rätt.
Men dagen hade också sina glädjeämnen och skall sanningen fram, tycker jag nog att tisdagen den 13 januari inte blev så tokig ändå. Ibland måste man påminna sig själv om att det inte är de små detaljerna som betyder något, utan helheten.

Jag lever i nuet, men sneglar lite framåt. Vet att dagen i morgon kommer bli körig. Skall jag hinna med allt? Men jag tittar också ännu en bit längre fram. Förbi januari, februari och kanske mars också. Jag ser våren...Jag ser oskuldfullheten och renheten.
Och om jag bara tillåter mig en liten uns mer drömeri kommer jag finna mig själv där i det bara är vackert.