Peptalk

Om en vecka är det Nordiska mästerskapen i judo.
Jag känner mig lyckligt lottad och previliegad som får vara med där och leda ett gäng från Färgelanda.
Jag och Rose-Marie har gjort det här förut. Senast blev det veteran SM-guld. Vår första tävling tillsammans var för över 30 år sedan. Hon tillhör den där "exklusiva" träningsgrupp som jag kan kalla min första egna. Vi har gjort många resor ihop, sett många idrottsanläggningar.

Många medaljer har det blivit. Många glada stunder, men också de där mindre roliga då det inte gick riktigt som förväntat.

Om detta pratar vi inte under vår långpromenad i ett för dagen mycket efterlängtat solsken.
Det handlar istället om tävlingsdagen. Om matcherna som skall göras. Om föreberedelser, dagsform och fokus. Den här kvinnan har aldrig varit mer vältränad, men som alltid är det ändå hennes fokus och envishet som är hennes största tillgång. Det där att klara att fokusera, att inte ge upp när motgångarna kommer (för de kommer alltid), att kunna se förbi skador på vägen (som också alltid kommer) att vara stark och bäst när det gäller...

I det gäng som jag skall få leda nästa helg är alla rutinerade och jag har fått möjlighet att coacha dem och följa dem under flera år. Mitt fokus är nu med dem. Hela den här veckan som kommer, kommer jag finnas med dem.
Jag är glad och stolt att jag återigen skall få ge mig ut till tävlingsarenan med dessa härliga individer som jag även kan få kalla mina vänner.