Rockin' in the Free World

Vilken vecka!
Allt händer på en gång.
Trump har fått sparken
Rockin' in the Free World
Kan den här världen få lite arbetsro nu?
Är så dödligt trött på dåligt beteende och uppförande, fjäskande med diktatorer och lögner.
Såg på så mycket bättre igår. Just de där ögonblicken när Tommy och Plura pratade om Pluras låt förgiftat blod som slutade med att Körberg gjorde en fantastisk tolkning. Men orginalet är fortfarande bäst. Den där låten är en av de där som jag lyckas spela sönder. ja hela den där plattan förövrigt. Det fanns en tid i mitt liv, ett destruktivt sådant där Sånger från Nedergården spelades ständigt.
Mitt sällskap från den tiden utryckte fascination istället för avsky som hon borde gjort.
Jag vill aldrig dit igen.

Så tillbaka till Rockin in the Free world. Mer aktuell nu än någonsin.
Keep on rockin' in the free world upprepas gång på gång. För mig i denna stund en sång om frihetens segertåg. Inte allra minst för att den släpptes månaden innan Berlinmurens fall och är för mig så förknippad till den händelsen. Nu kommer jag också för alltid förknippa den med Trumps fall.
Nåväl, hörde i en intervju en gång att den buttre Neil Young betonade att titelraden mer skulle vara en sarkasm.om social misär, utanförskap och offentlig lögn i USA än om den fria världens seger.
Ironiskt nog så blev detta Trumps kampsång inför valet och han inledde ständigt med den inför sina möten från 2015 och framåt. Young protesterade förstås och bad honom sluta. Det hände förstås inte. Så istället så gjorde han gemensam sak med Axl Rose och Rihanna och stämde honom. Sedan blev det slut på de där trakaserierna.

Det har varit en fantastisk vacker dag. Jag kunde genom den öppna balkongfönstret höra hur fåglarna sjöng så där vackert. Som att det skulle varit en vacker dag i april. Det är sånt som gör en levande.
Det fick förstås bli en promenad. En promenad där allting är vackert.

Kvällen ägnas åt signerande av böcker. Tror att jag börjar vänja mig vid det här författarlivet nu...
Detta ackomanjerat av en och samma låt...Jojomän. Rockin in the free world, men nu med diverse olika artiser som brukar spela den på sina konserter som Pearl Jam, Joe Satriani, Steve Vai och Yngwie Malmsteen, med finns t om en version av det gamla schweiziska hårdrockbandet Krokus som jag lyssnade på flitigt under början av åttiotalet.
Keep on rockin' in the free world!