Saker man måste göra när allt går i slowmotion

Och under kvällen den femte dagen av en vecka som erbjudit vissa utmaningar för en person som mig, får jag allt synligt framför mig;

Allt som jag gjort och allt som jag inte gjort...Det är väderförändring på gång, men än så länge är det kvalmigt och klibbigt och min tröja är våt av svett och hettan håller mig passiv och lugn.
Skulle göra "det där" och "det där", men av det blir det inget. Åskan mullrar dovt och regnet hänger i luften. Jag får höra att det är strömlöst i centrum och jag upptäcker nästan samtidigt att min telefon bara erbjuder nödsamtal. Likaså min sons telefon. Grillen är förberedd, är på standby, full beredskap. Den skall få jobba i sinom tid.

Jag svarar på lite meddelanden och mail jag fått under veckan som jag borde svarat på omgående, men som förstås inte är gjort. Mer åska, men inget regn ännu. Jag blir kvar utomhus, väntande på en förändring. Väntan på att himmelen skall öppna sig och blixtarna likt raketer skall bjuda på ett praktfullt fyrverkeri. Det är extremt varmt och kvavt nu.

Det blir inget fyrverkeri, men regnet kommer tillslut, kraftfullt och avväpnande. Jag gör ett försök att sitta kvar. Vill trotsa där under taket, titta på regnet, lyssna, men det blir mig övermäktigt och tillslut tvingas jag fly in. Jag är inte mycket av en tuffing.

Det är kraftfullt och intensivt. Kanske tjugo minuter..sedan slutar det och fåglarna börjar sjunga. Jag vågar mig ut igen och där finner jag mitt "näste" sönderbombat av vattenkaskader...det är blött och lite lerigt efter jord som skvätt upp ur blomsterlådor och krukor. Men, framförallt är det friskt. Luften är ren och det känns nästan lite kallt.
Nu händer det saker. Grillen sätts på och jag börjar sakta ta mig igenom punkt efter punkt på saker som måste göras. När den femte dagen närmar sig sitt slut kan jag konstatera att jag är långt i från färdig, men gläds över att det ännu återstår två dagar av denna vecka.