Siljan, 4 juli

Jag befinner mig i ett soldränkt dalarna där temperaturen legat stadigt runt 30 strecket i snart en vecka. Egentligen skulle vi varit i Florida nu och då antagligen i kväll firat 4th of juli på ett storslaget sätt. Kanske I Fort Myers Beach som var tanken, eller så i Key West.
Oavsett saknar det betydelse nu för nu är allt amerikanskt långt borta (om man bortser från alla de amerikanska bilarna som skall köra runt och väsnas nere i byn) och det kan faktiskt inte blir mer ursvenskt än så här faktiskt. Men jag ägnar alla mina amerikanska vänner en tanke och önskar dem en fantastisk fin dag, även om inget är som det brukar. Ger dem denna låt som en liten gåva på denna högtidsdag.

"You were pretty as can be, sitting in the front seat
Looking at me, telling me you love me
And your happy to be with me on the 4th of July
We sang 'Stranglehold' to the stereo
Couldn't take no more of that rock 'n' roll
So we put on a little George Jones and just sang along, sang along"

Jag älskar när Shooter sjunger den där sången. Så mycket glädje, så mycket kärlek, så mycket 4Th of July.

Om jag inte varit svensk, hade jag varit amerikan. Firat helst i Fort Myers beach. Så måga gånger som jag fått möjlighet till det.

Nu firas det här hemma i dalarna, men istället för att det frossas i en riktig barbecue. I vanliga fall Texasbiffar, Revbensspjäll med bbq-sås, hamburgare med coleslaw, chicken cajun med grillade grönsaker, grillade majskolvar med hickorysmör, blir det delikatesser från Siljan.

Men lite härlig och skön amerikansk musik fungerar även här. Så slå på och släpp shooter fri och ta emot nedan hälsning.