Sista kvällen, men ändå inte slut

Säsongens sista träningspass. Jag får förmånen att träna ihop med en av de judovänner jag känt längst; Rose-Marie Tell. Jag följde henne som barn på tävlingsmattan, som tonåring och idag är jag åter vid hennes sida vid tävlingsmattan. Nu är den här kvinnan veteran. Vem kan tro det? Vems form som är bäst är förstås inte svår att räkna ut. Men, jag kämpar på och Rosa också, med den skillnaden att hon ser lika fräsch ut som hon alltid har gjort på mattan..

På midsommarafton tävlar hon i Veteran-EM i Porec, kroatien, men denna gång utan mig vid sin sida. Känns konstigt och jobbigt att inte finnas med då.

Rosa är inte bara en " judovän", utan också en sån där vän som står en lite extra nära.
Jag är lyckosam.
Hela den där klubben som jag tränar i är full av människor som jag kallar vänner

Onsdagen närmar sig sitt slut och vi går in i andra hälften av denna vecka som kommer avslutas med en hel helg judo.
Judosäsongen är slut - Länge leva judosäsongen!
Och runt hörnet väntar sommarträningen...