Sjön (Minnen om Ellenösjön)

Sådär,
Precis som det ser ut på den här bilden, var mina dagar när jag växte upp som barn kring den där sjön.
Kanske sken inte alltid solen, men det spelar mindre roll, för det var så som jag minns det.
Mycket av vardagen när jag växte upp kretsade kring sjön. Bad och fiske var återkommande inslag under vår, sommar och höst. På vintern åktes det skridskor där. Ofta utspelades tuffa hockeybataljer mellan barn och föräldrar på sjön och det var där som jag kunde ”låtsas” vara mina idoler Rick Vaive, Peter Ihnacak och Börje Salming.

Igår när jag satt tillsammans med morsan på en bänk där nere vid sjön kom alla de där minnena tillbaka. Riktigt gamla minnen. Helmérs brygga, första gången jag provade vassdrag i vassen, den osjunkbara flotten som just var ”osjunkbar”, men också ”ofarbar”...
Alla skratt förstås, den första kyssen, men också krok i läppen och krossade förhoppningar.

En gång i tiden utspelade sig hela mitt liv i och runt den där sjön.