Sofia (Michelletimman)

I boken Michelletimman får vi träffa Sofia som en gång i tiden varit en av världens främsta prickskyttar. Nu står hon inför vad hon själv tror, sitt sista uppdrag. Att undanröja fienden som befinner sig på ett av världens mest folkrikaste platser. Detta från en plats i HM-skrapan, eller som den egentligen heter Condé Nast Building. Byggnaden ser ni på bilden ovan bakom Empire state Building.
Condé Nast Building är 338 meter hög och byggdes mellan 1996-1999.

"Sofia hade gjort det här så många gånger tidigare. Väntat i timmar och när det perfekta ögonblicket dök upp så: bom! Ett skott, en träff. Uppdraget slutfört.
Hon var utbildad för den här sortens jobb. Hon var proffs på långdistansmord. Det här jobbet skilde sig föga mot tidigare skjutningar hon haft. Visst, det gällde att vara extra försiktig när målet var bland så många andra civila, men det hade hon varit med om förut. Allt handlade om muskelkontroll. Att kunna stänga ute den allra minsta darrning genom att vara totalt avslappnad, men också kunna vara tillräcklig hård för att kunna kontrollera geväret när det avfyrades. Hon befann sig på en hög position i förhållande till objektet. Det var en riktig bra förutsättning. Hennes syn var fortfarande knivskarp och hon andades lugnt trots att det snart var dags. Livsviktigt i hennes jobb. Det som fanns på minussidan var att hon faktiskt inte skjutit i skarpt läge på riktigt länge. Hon hade förvisso tränat tillsammans med Dany på bana några gånger innan de gav sig iväg över Atlanten, men hon visste att det aldrig kunde jämföras med när det verkligen gällde. Hon måste vara bättre än bra. Hon måste vara felfri.
Hennes puls var låg. Det var bra. Hon hade gjort sig redo nu. Intagit sin position. Genom öronsnäckan hade hon hört att det snart var dags. Hon kollade in sina mätinstrument en sista gång. Vinden, lufttrycket, värmen. En röst berättade att hon skulle göra sig färdig. Det var hon. Hon hade aldrig någonsin varit mer färdig. Hon andades in djupt, kunde höra sina egna hjärtslag nu. Lugnt, stilla. Hon andades ut och där kom det där perfekta ögonblicket. Hon kramade om avtryckaren och fortsatte att hålla samma fasta tryck till skottet var avlossat."

Vill du också ha ett signerat exemplar av thrillern Michelletimman?
Swisha 150 kr till 0705526126 eller texta ett meddelande på samma nummer vid intresse. Vill du att jag skickar boken hem till dig, så betalar du 200 kr. Boken kommer inom 5 arbetsdagar.
Boken finns också att köpa hos bland annat Adlibris, Bokus och Cdon.
Skriv Michelletimman i meddelandefältet.

Snart är det jul igen och kom ihåg att en bok är det finaste man kan få.