Stargazing på Teneriffa

Igår kväll åkte vi på stargazing.
Teneriffa är känd för sin fantastiska utsikt över stjärnhimlen. Många resenärer söker sig hit för att uppleva den spektakulära utsikten och njuta av en kväll med stjärnskådning.
En av de bästa platserna att se stjärnorna från är Teide National Park, som ligger på toppen av vulkanen Teide, den högsta punkten i Spanien. Detta område har den ideala kombinationen av mörker och höjd för en spektakulär stjärnskådning. I går kväll var det perfekta förhållanden!
Månen gav inte så mycket ljus och himlen var full av stjärnor, men också planeter som man såg tydligt. Venus, Jupiter och Mars.

Vi valde en arrangerad resa med en stjärnskådningsgrupp som heter Dark skies tenerife guide. Det finns flera organisationer på ön som erbjuder guidade turer, och många av dem erbjuder också utrustning som teleskop och kikare för att maximera din upplevelse. Vår arrangör erbjöd allt det där.

Under turen guidas du genom Teide National Park och får en grundlig förklaring av himlakroppar och stjärnornas positioner. Din guide kommer att peka ut några av de mest kända stjärnbilderna och andra fascinerande kosmiska fenomen. Våra guider var ytterst kompetenta och spännande att lyssna på.

En av de mest minnesvärda ögonblicken på turen var när teleskopet användes för att titta på planeter och andra objekt som inte syntes med blotta ögat. Detta gav en nära och personlig upplevelse av universum och en djupare uppskattning för dess skönhet och komplexitet.

Under stjärnskådningsturen fick vi också lära oss mer om astronomisk forskning och dess framsteg. Våra guider förklarade hur teknologi används för att utforska rymden och upptäcka nya himlakroppar.

Att besöka Teneriffa för en stjärnskådningstur är en oförglömlig upplevelse. När du står på toppen av vulkanen Teide och stirrar upp på en klar himmel full av stjärnor, kommer du att känna en djup uppskattning för universum och dess skönhet. Det gjorde verkligen vi!