Stuck in the moment


9/11
En sån där dag som alltid skapar eftertänksamhet. Jag minns precis vad jag gjorde den där dagen 2001. Jag såg hur planet flög in i andra tornet och hur det sedan rasade.
Bara någon vecka innan hade jag stått uppe i det där tornet. Det gav hela den där overkliga händelsen ännu en dimension.
New York finns alltid i mitt hjärta .

Ett år tidigare hade jag med vänner åkt Greyhound-buss från Macon, Georgia upp till New York. Det är från den resan som dessa bilder är i från.
Högst upp, jag som poserar framför Frihetsgudinnan. Det går knappt att se. Åren har gjort sitt med dessa bilder.
Nedan min bild med bägge tornen.
Att jag skriver just det här och nämner just New York - resan år 2000 beror på att igår släpptes U2s akustiska version av underbara Stuck in the moment. Det där albumet hade precis släppts, all that you cant leave behind och jag hade till den där bussresan köpt det där albumet och lyssnade på den non stop hela vägen upp till New York. När vi åkte in på Manhattan spelades låten New York. Ett episkt ögonblick.
En platta full med höjdarlåtar och kanske en av mina främsta favorit låtar ever: stuck in the moment and you can't get out of it.
En fantastisk text och vetskapen om att Bono skrev den efter ett samtal han haft med sin vän Michael Hutchence om självmord gör låten ännu starkare.
igår släpptes denna vackra akustiska version av den nu 20 år gamla låten. Den berör, väcker känslor och får mig också att minnas en resa för länge sedan till världens huvudstad tillsammans med vänner som jag tillsammans skulle erövra världen med.