Tävlingsdag

Lördagen är kall och mulen. Det är tur att man har "innejobb"
Den här bilden är episkt minst sagt.
En bild säger mer än 1000 ord. De som känner mig vet precis vad jag menar. Ni andra -ha tålamod med mig. Vissa saker bör inte sägas.

Jag har under en tid varit den ständiga observatören.
Jag pratar om min roll på och bredvid judomattan. Som coach är en av mina viktigaste egenskaper att just observera. Jag använder gärna inspelningsfunktionen på min armbandsklocka för att göra muntliga anteckningar. Efter ett träningspass skriver jag gärna ner mina observationer. Där någonstans analyserar jag vad det är jag ser. Därefter följer förslag och prioriteringar på det jag har sett. Gärna ihop med den aktive.
Tillslut att ta ett beslut på vad som måste tränas på mer.

Det här är en enkel och vanlig pedagogisk modell, men ofta är det lätt att man glömmer bort/ eller åsidosätter något moment. Jag brukar alltid därför ha den i min absoluta närhet.

Enkel pedagogisk modell som alltid fungerar

1. Observation
2. Analys
3. Prioritering
4. Beslut

Det är tävlingsdag. För vissa att likställa med en examen. Målet med alla förberedelser och träning.
Jag ser det ofta som ett prov där du visar upp dina egenskaper och ser vad du måste träna mer på. Detta "Prov" är gemensamt både för coachen och den aktive.

​​​​​​​Snart är vi där.