Tappa inte greppet!

Ibland kan jag bli så trött på min klocka. Visst, jag älskar allt den kan göra för mig, men vissa saker behöver man inte alltid konfronteras med. Jag har tränat på förmiddagen. Min klocka tycks nonchalera detta faktum. Jag ägnar mig åt att vara mycket aktiv när det gäller att vara social med mig själv som att dricka öl och spela gitarr, men det är just såna där saker som det där hälsoprogrammet "S Health" och min klocka fullständigt skiter i! Skall försöka hitta något annat. En ny app som tar hänsyn till den mentala hälsan - punkt slut!

När det gäller aktivitet så finns det dock en liten sanning i vad min klocka basunerar ut. Det är nytt år och snart är det dags att börja jobba igen, dags att komma in i rutiner. Det kräver för min egna del - för mitt välmående och överlevnad; planering. Jobbet måste vara färdigplanerat, det mesta annat också. Mitt liv bygger på planering in i minsta detalj för att jag över huvudtaget skall ha en chans att ta mig igenom dagar och veckor. Under ledighet är det annorlunda. Då samlar jag energi och bara gör sånt som faller mig in, men under perioder med mycket jobb och projekt, måste det finnas en plan som jag följer. Veckodagarna ser ganska lika ut, dagar som kvällar. Även helgerna är inrutade, även om jag försöker hålla söndagarna ganska fria.

Årets första dag. Det är mulet ute. Jag har inte varit utanför dörren...än. Det är tyst i huset. Jag är ensam i mina rum. Ingen överdriven alkoholkonsumsion i går och det känns bra både i kropp och själ. Det finns en och annan där ute som idag vittnar om andra erfarenheter.
Det verkar vara tyst i många hem. Det verkar vara mycket hämtpizza.

Den här dagen på året sticker ut på många sätt. Mycket "görs mest" av idag. Tvtittande, pizza, sociala medier, vila, sömn, sex. Det gäller att inte tappa greppet. Snart skall alla förväntningar infrias, dina åtaganden skötas och livet levas. Det handlar om att hålla leendet på konsum vid liv (som det står i visan). Att inte tappa greppet, att gå vidare och hålla uppe de aktiva minuterna.