Temple square

Salt Lake City och Utah har varit Anettes speciella projekt inför den här resan. En del av det var att förkovra sig i i historien bakom hur mormonerna kom till Utah.
Det blev en minst sagt spännande upplevelse i Temple Square och när vi efter varit i det speciella museet och centret för "sista dagars heliga-rörelse" och på ett proffsigt sätt lyckats undvika de många missionärerna som ville stämma av med oss så blev vi tillslut "fångade" utanför det gamla kapellet (där allt startade i Salt Lake en gång), av Syster Bernier och Syster Milleman.
Efter att vi utbytt artighetsfraser och vi berättat att vi kom från Sverige blev vi förhörda om våra kunskaper om gud och när frågan kom om vi hade en stark religiös tro hade Anette redan tröttnat på sitt "projekt"...

De var så dedikerade (och kanske t om hjärntvättade) och när syster Milleman började gråta efter att själv berättat om sin starka tro var stämningen på topp. Det blev en lång diskussion i ren vänlig ton och när vi försökte tacka för pratstunden och hänvisa till att vi var så sugna på att gå in och titta i kapellet, tackade de också så vänligt, för att i nästa sekund kasta till oss ännu en fråga om hur vi såg på gud och hur vi ville leva med honom. Och så började det om...

Väl inne i kapellet sedan möttes vi upp av nya systrar och allt började om igen. När vi tillslut lyckades ta oss där ifrån, nu med raska steg konstaterade Anette "sånt här orkar jag inte med när jag har semester"
Och där avslutades projektet om mormonkyrkan.