There's room for all Among the loved the most

Jag hade skrivit ett av mina bästa blogginlägg.
Det handlade om Jeff Beck och hans livsgärning som en av tidernas absolut främsta gitarrister inom Psykedelisk musik, Rock, pop, funk, jazzfusion och till och med techno. Han var en stilbildare inom alla dessa genrer.
Jag hade skrivit om hur han tog sig an den omöjliga uppgiften att ta över efter den stora stjärnan Eric Clapton i Yardbirds efter övertalning av sin vän Jimmy Page och inte bara gjorde det med bravur, utan också ändrade bandets inriktning från att vara ett bluesband till ett popband. Om hur han därefter 1967 tog med sig vännerna Ronnie Wood och Rod Stewart till USA och bildade Jeff Beck Group. Samma band som jag lyssnade på kvällen när jag tog emot nyheten att Jeff Beck gått bort.

Jeff Beck - säkert okänd för den breda massan, men en av de allra bästa för den smala massan. Han blev kanske aldrig den där superkändisen som sina gitarrkollegor Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughn eller Eric Clapton. Säkerligen eftersom att han aldrig själv sjöng sina låtar, men som gitarrist var han kanske t om med den främsta....

Jag hade skrivit en massa saker, men av någon anledning så försvann bara min text...

Så istället bjuder jag på min favorit-låt bland Jeff Beck- favoriter. Den gamla Curtis Mayfield låten som i stort sett alla artister framförde på 70/80 - talet, men aldrig framförts med den känslan som Jeff Beck och Rod Stewart lyckats med. 
Den där känsliga gitarren tillsammans med en röst utan dess like.
Magi!
Lyssna och njut.


Musik har alltid varit ett av det viktigaste i mitt liv. Musiken finns ständigt med mig och inom mig. Musik är dessutom idag det jag sysslar med till vardags och som jag får större delen av min inkomst ifrån. Så visst kan jag kalla mig privilegierad. Att faktiskt få jobba med det som jag älskar allra mest. Genom åren finns det många personer, grupper och artister som påverkad mig genom musik till den som jag är idag. För jag tror på att musik har den förmågan. Att kunna påverka.
Under fredagar framöver presenterar jag de artister och låtar som påverkat mig genom livet och kanske ge lite anekdoter kring det…och vad passar bättre än en fredag kväll att varva ned till något riktigt härligt. Härligt ja…det bestäms hos lyssnaren, men förhoppningsvis skall jag kunna återkalla ett kärt minne, presentera något helt nytt eller skapa en upplevelse hos dig som läser.

Det här är Fredagsmusik med Tommy.
Trevlig lyssning och en fin kväll önskar jag dig.  

Vill du läsa tidigare "Fredagsmusik med Tommy" hittar du dem
 här