Ur vatten springer liv.

Bland ormbunkar, lupiner och prästkragar vandrar jag fram längs ett vattendrag.
I sjön flyter de vita näckrosorna och jag kan inte låta bli att titta på dem, att låta mig hänföras och ryckas med av deras skönhet. Den vita näckrosen - Faktiskt den största av Sveriges vilda blommor.

I Dalsland finns det drygt 1200 sjöar. 182 av dem ligger i Färgelanda. Jag har inte besökt dem alla, men jag har en stor förkärlek till insjöar och det finns få saker i vår natur som ger mig sån tillfredställelse och kan fascinera mig så.
Vatten - källan till allt liv. Det renande elementet, en symbol för vår undermedvetna kraft....Även för mig har vatten en stark dragningskraft. Jag tänker på att inget är viktigare för människan än vatten. Ändå är det en bristvara för en stor del av jordens befolkning. Själv har jag dragit den stora vinstlotten och lever på en plats där det finns i överflöd.