Vänner och liv

Måndag morgon. Morgonrock på från klockan kvart över sex till tio. Det är viktigt med "outfitten" när man är ledig. Det finns många fördelar med att komma upp tidigt. Tänk på det ungdomar!
T ex känner jag mig rätt färdig med dagens planerade sysslor. Känns förträffligt att man nu har nästan en hel dag framför sig som man kan göra lite vad man vill av.
Nu skall vi se...Nu skall jag säga det; Det är dan före dan, före doppardan. Fick jag det rätt nu? Hursomhelst strax jul och jag har förlikat mig med det och tänker gå in i denna högtid med högburet huvud. Det finns trots allt ett mörker i dessa ljusa högtider som ibland kan kännas outhärdligt.

En del roliga saker händer dock även i julrushen. Träffade på en gammal vän från förr härom dagen. En gammal klubbkompis. Han på väg ut från det stora köpcentrumet. Jag på väg in. 16 år sedan vi sågs berättade han. Jag frågade. Han var en hårding. Tuff på mattan, men bar på världens snällaste personlighet. Vi sågs aldrig mer efter det att jag lämnat landet och när jag var tillbaka igen var han borta. Han bodde inte i kommunen och facebook var inte ännu uppfunnet. Föresten var det över huvudet inte många kvar när jag kom tillbaka. Allt var så annorlunda i Färgelanda judoklubb sedan. Men jag har tänkt på den där killen. Var han blev av. Och så ses man, möts i dörren, pratar lite. Mest kallprat. Hans familj står och väntar. Inte läge att fråga om man skall ta en kopp kaffe. Han var precis sig lik. Undrar om han tyckte det samma om mig?

Livet är fyllt av alla dessa möten. Människor som kommer, människor som går. När man börjar komma upp i denna anständiga ålder inser man vad dessa möten betyder, hur de berikar.

Det tycks vara en vacker dag. Plus 6 grader och ingen nederbörd. Riktigt kittlande att bara tänka på hur härlig en promenad skulle kännas nu. Det är snart jul.