Världens tursammaste man

Förmiddag blir eftermiddag och när jag väl är hemma visar det sig att maten står på bordet och att hela familjen är samlad.
Och det är just dessa små ögonblick som är de där guldkornen i vardagen och faktiskt det som egentligen betyder något.
Efter lite prat, skratt och berättelser ur de senaste händelserna i livet, drar jag mig tillbaka , stänger dörren, lutar mig tillbaka och njuter av en Blue Ribbon.

Jag hör hur modern i huset stökar runt i köket och från hennes sons rum kommer tonerna från en keyboard . Dottern tar en dusch och jag tar in blandningen av alla dessa ljud med välbehag och tänker att jag är världens tursammaste man. Jag sluter ögonen, njuter och ..stänger av.

Då kommer min son in och levererar en hälsodryck. Alldeles nyss komponerad av resten av familjen och för en stund har jag glömt bort, eller iallafall låtsas om att jag inte är en del av en ”hälsofamilj”.
Vissa saker är som det är och liksom hänger med konceptet.
Jag ler, sveper den morotsbaserade drinken och sköljer ner allt med kornmalt.