Verklig magi

Tisdagen känns ibland som en evig vardagskorridor, ett ständigt landskap av upprepning. Men ibland behövs det bara en liten förändring för att göra det extraordinärt.
När solen sänker sig och skymningen tar över, blir det tydligt att det inte är en vanlig tisdag. Där på bordet står en skål med kräftor, varje en med lysande ögon, varje en ett konstverk av naturen. De är symboler för sensommar, för svala kvällar och för vänskap som samlas kring ett bord.
Bredvid kräftorna glittrar en flaska vin. Vinet är inte bara en dryck, det är historier, det är skratt, det är reflektioner. Med varje klunk tas vi med på en resa, kanske till en vingård i södra Frankrike eller till en mysig terrass i Italien.
Denna kombination, kräftor och vin, är en påminnelse om att skönheten ofta finns i de små sakerna. Det behöver inte vara en helg eller en speciell händelse för att fira. En tisdag kan vara lika magisk som vilken annan dag som helst, bara vi väljer att se det.
Och medan vi samlas kring detta enkla men ändå magnifika festbord, blir det tydligt att det inte är maten eller drycken i sig som är viktig. Det är stunden. Det är gemenskapen. Det är känslan av att vara närvarande här och nu, mitt i vardagens brus. Och det, mina vänner, är verklig magi.