Än så finns det jul kvar

I fjol vid den här tiden var jag på en ö i Atlanten och det firades Los Reyes Magos. När jag kom dit var det som att komma till en svensk julafton. Dekorationer och utsmyckningar både på hotellet och i hela staden. Jag tittade på paraden då Los Reyes Magos ( De tre vise männen) anlände med sina gåvor. Från Castillo de San Felipe genom stadens gator och torg till slutdestinationen Plaza de Europa.
De spanska barnen väntade tålmodigt på morgondagen då de skulle få sina julklappar.
Jag minns att jag tänkte att de där spanjorerna visste hur man skulle fira jul i dagarna trettio.
Det där tänker jag på när jag just nu står och tittar ut genom rumsfönstret och ser hur snön yr runt.
Julen städades ut här för drygt en vecka sedan, trots att min bror har förklarat för mig att julen varar fram till början av februari.
Nu börjar nått nytt och jag står tålmodigt och ser på när ett nytt snöväder skall dra förbi.