Ännu en kommunchef lämnar Färgelanda

I dag kan man läsa i den lokala tidningen om att kommunalrådet i Färgelanda väljer att avbryta förhandlingarna med den tilltänkta kommunchefen Staffan Erlandsson från Västerås. Själv fick jag reda på "nyheten" för 4 dagar sedan och har på den tiden hunnit att begrunda det hela och fundera på vad det egentligen betyder för Färgelanda.
Först och främst är det svårt att inte fundera på den dos av klantighet som genomsyrar hela denna "affär". För "affär" får vi nog faktiskt kalla det. För inte så länge sedan presenterades Staffan Erlandsson som ny Kommunchef. Visserligen sas det att inget var skrivet ännu, men det uppfattades mer som en formalitet och att den" lilla detaljen" snart skulle vara ordnad. Hur kan man gå så långt i en rekryteringsprocess utan att faktiskt inse att prislappen kommer bli för dyr? Hur kommer det sig att rekryteringsföretaget missar det? Hur kommer det sig att rekryteringsföretaget/rekryteringsföretagen alltid lyckas göra dåliga rekryteringar till Färgelanda, eller är det så enkelt att de blir dåliga/ohanterbara/oönskade/ i just Färgelanda? Det mest anmärkningsvärda måste ändå vara att kommunalrådet nämner löneanspråket som en av anledningarna till att förhandlingerna bröts.
En riktig dundertabbe eller ett smart taktiskt drag inför nästa rekryteringsrunda? Ja, jag tror att ni vet vad jag tycker.

Mycket har blivit tokigt de sista fyra åren i min älskade kommun och jag tror nog att flera i den ledande politiska majoriteten tycker det också. Förstås finns det även en och annan ljusglimt under dessa år, även om inte denna kommunchefs-affär kan räknas till dem hur än gott syftet till den avbrytna förhandlingen må vara. Det är också viktigt att vara ödmjuk och hålla i minnet att det inte är lätt att vara högst upp. Det blåser alltid.

När det gäller att hålla val-löften har den styrande majoriteten däremot varit riktigt framgångsrik.
Inför valet 2010 lovades det från flera på de listor som skulle komma att bilda majoritet att det skulle göras "rent hus" på kommunkontoret? Det har man sannerligen uppfyllt.