1975

1975 var året då min mor och far för första gången (och enda) kom i väg själva utan oss barn.
De åkte till Norge för att upptäcka grannlandets fantastiska natur och säkerligen för att välförtjänt kunna umgås på tu man hand och bara ge tid åt sig själva och varandra.
Min far som heter Willy ser ut att må riktigt bra på det här kortet som min mor tagit.
Pappa är 27 år gammal 1975 och jag är 7 och om två år kommer han bygga det hus där han och min mamma än idag bor i. Om ytterligare 2 år skall han bli far till ännu en son då min yngsta bror ser dagens ljus.

Under 1975 får vi svenskar en ny regeringsform där Kungens roll blir symbolisk. Det fastslås också att Kommunerna har rätt till självstyre.
Det blir lag om att alla i bilens framsäte måste använda bältet under färd, men bara om de fyllt 15...

Västtysklands ambassad i Stockholm sprängs av terrorister ur den västtyska Baader-Meinhof-ligan och Anders Gärderud sätter världsrekord på 3 000 meter. Karl-Bertils julafton sänds för första gången och det är första gången som Sverige med Björn Borg i spetsen vinner Davis Cup.

Suezkanalen öppnas igen, efter att ha varit stängd sedan Sexdagarskriget 1967 och i april faller Saigon till FNL efter ett nordvietnamesiskt anfall och de sista amerikanska soldaterna ger sig av.
Det innebär slutet för Vietnamkriget.

Och min far och mor kommer till Norge och som förälder förstår jag den där känslan och lyckan de måste känna att ha sina barn i tryggt förvar hos farmor och farfar och i denna stund bara kunna gå upp i varandra.