1988

Året är 1988 och mina föräldrar tillsammans med mina två yngre bröder åker på sin första chartersemester. Färden går till Rhodos. På bilden ser vi mina bröder Ronny och Sigge och min mamma Yvonne.
Jag har vid den här tiden sedan ett par år tillbaka flyttat hemifrån, jobbat ett par år på SAAB, men är nu i färd med att börja studera igen. Jag har läst en två-årig gymnasieutbildning som då var högskolegrundande, men som sedermera inte är det då det ändrats till att kräva tre år.
Så jag sätter mig i skolbänken för att plugga ytterligare ett år. Samtidigt flyttar jag från Uddevalla till förmån för Ödeborg, Dalsland och jag ser ljust på min framtid.

Det är säldöd i Kattegatt och Hallands väderö och Ericsson lägger ner sin telefontillverkning i Sverige. Det är den uppmärksammade styckmordsrättegången och på teve gör "Fräcka fredag" en skandalomsusad premiärsäsong.
Det är trippelmord i Åmsele och Ebbe Carlsson-affär.

De 15:e olympiska vinterspelen invigs i Calgary och i tennis är Mats Wilander bäst i världen. Han vinner dessutom tre av 4 möjliga grandslamturneringar under året.
Wimbledon vinner dock Stefan Edberg.
Ben Johnson vinner 100-metersfinalen vid olympiska sommarspelen i Seoul före Carl Lewis och Linford Christie. Två dagar efter segern skall det visa sig att Johnson är dopad och en av OS största skandaler genom tiderna är ett faktum.

Irak anfaller kurdiska bergsbyn Halabja
med nerv- och senapsgas och cirka 5 000 kurder dödas och 70 000 såras.

I oktober väljs Michail Gorbatjov till Sovjetunionens president och månaden därpå väljs Republikanen George H.W. Bush till USAs president.

Året är 1988 och mina föräldrar och bröder åker på charter. Ett minne för livet.
Jag är inte med, men har "stora" saker på gång på mitt håll, samtidigt som en hel värld runt om oss lever på som den alltid gjort.