2001
Året är 2001.
Det har varit flytt tillbaka till Sverige och ett nytt i kapitel skall skrivas i livet. Denna gång från hemmaplan, Sverige, åter tillbaka i "mammas kvarter", ett nytt liv skall byggas upp.
Vi åker till Mexico i juli, vi förlovar oss, men innan dess bjuder jag på en liten överaskning i form av en picnick i det fria. Man kan säga att livet är på topp.
När jag tittar på de här bilderna finns det så mycket jag tar in. Inte bara det faktum att jag klätt mig i min snyggaste skjorta för dagen och Anette bär högklackat. Vi har gått en stund för att komma dit vi nu är. På en naturstig upp mot toppen på ett berg. Utsikten är magnifik, skjortan är ny, de högklackade skorna är vid det här laget ordentligt ingådda i den ojämna skogsmiljön och vi är ...framförallt unga.

Och det där första året på det nya milleniet skulle bli vår nystart i livet. Ett liv tillsammans, enade och starka i en hård värld.
George W. Bush efterträder Bill Clinton som USA: s president och ganska snart skall han få bekänna färg. Konflikten i Makedonien blossar upp och på en toalett på Bromma gymnasium skjuts en elev ihjäl.
Lennart Daleus får nog av livet i svensk politik och lämnar partiledarposten för centerpartiet och ganska snart därefter skall Maud Olofsson efterträda.
Det är jordbävning i Indien som tar 50 000 människors liv och det är musikgalor på Globen med "Artister mot nazister". Galna-ko sjukan bryter ut i Storbrittanien och ett skräckslaget Europa håller andan.
Statsminister Göran Perssons viktigaste statsbesök går till NordKorea det här året och ger i stunden påminnelsen att vissa saker alltid är aktuellt.

Sven-Göran Eriksson blir förbundskapten för det engelska fotbollslandslaget och Sverige övertar ordförandeskapet i EU. Omgående utbryter kravaller efter de kraftiga demonstrationer som sker mot mötet. Göteborg blir under några dagar världens mest omtalade stad då cirka 1.000 personer omhändertas av polisen och 80 förs till sjukhus.

Medan Windows XP lanseras av Microsoft och rött regn faller över Kerala, förbereder sig al-Qaida för en av de värsta terroristattackerna någonsin. Den 11 september flyger två flygplan in i World Trade Center i New York och ett i försvarshögkvarteret Pentagon i Washington, D.C.
2 996 människor omkommer. Den 7 oktober anfaller USA Afghanistan och år av krig mot terrorism inleds.
I allt detta påbörjar jag ett nytt kapitel i mitt liv och vår familj ser framemot en bra tid framöver. Något år senare skall vi bli ytterligare en till familjemedlem, men just där och då i en skakig värld känns det som att vi har allt.