A song for you

Månen går upp samtidigt som solen går ned. Men jag är inte mångalen. Mänskligheten har alltid fascinerats av månen. Det har blivit vår grej.
Och jag går in i natten på samma sätt som jag oftast gjort den sista tiden, akompanjerad av Donny Hathaway, Amy Winehouse, Dave Stewart och som i kväll Leon Russell. Jag lyssnade i går på Donny Hathaways paradnummer, den underbart vackra och känslosamma A song for you och därefter kunde jag inte somna. Ibland är de där gamla återseendena på tok för känslosamt svåra och jobbiga.
Men även om det har gjorts ofantligt bra versioner av den där låten (inte allra minsta av Björn Skifs) så är ändå originalet med Leon Russel bäst. Det är som någon sa;

" If this doesn’t bring tears to your eyes....well, you’re just missing a chunk of heart."

Och jag tänker på kärleken. vad den gör med oss och att av kärlekens beröring blir var och en poet.
Och jag såg en intervju en gång där Russell berättade om hur den där låten kom till (Jag älskar höra såna historier) Han var förälskad i sångerskan Rita Coolidge, som han träffade i slutet av 60-talet. Han hade precis slagit igenom som låtskrivare och gjorde "Delta Lady" åt Joe Cocker som Cocker sedan spelade in 1969. Den låten handlade om Rita. Sedan skrev han A song for you...till Rita.

Rita Coolidge gifte sig sedan med en annan musiker och fantastisk låtskrivare; Kris Kristofferson, men hon har alltid stått fast vid att
"A song for you" är den vackraste sången som skrivits.

"I love you in a place where there's no space or time"

När allt kommer omkring så är "att älska någon utan att våga berätta det för den där personen, den största förlusten av alla.