Alla dessa dagar

Varje datum är fullt av historiska händelser och personligheter som format vår värld. 

Detta hände 3 april:


Förra året, 2022:
På denna dag publicerades en studie som visade att covid-19-vaccinerna från Pfizer och Moderna var mycket effektiva mot de nya varianterna av viruset. Detta gav hopp om att vaccinerna skulle fortsätta att skydda mot framtida mutationer.


10 år sedan, 2013:
På detta datum avled en av Storbritanniens mest älskade och inflytelserika premiärministrar, Margaret Thatcher. Hon var landets första kvinnliga premiärminister och styrde landet med järnhand under 1980-talet.


100 år sedan, 1923:
På detta datum föddes den amerikanska sångaren och skådespelerskan Doris Day. Hon blev känd för sin soliga personlighet och sin förmåga att skapa glädje genom sin musik och sina filmer.


200 år sedan, 1823:
På denna dag publicerades "A Visit from St. Nicholas", mer känd som "Twas the Night Before Christmas". Detta var en dikt som skrevs av Clement Clarke Moore och blev en av de mest älskade juldikterna genom tiderna.


500 år sedan, 1523:
På detta datum utnämndes Gustav Vasa till kung av Sverige. Han ledde landet till självständighet från Danmark och grundade det moderna svenska statsskicket.


Dessa är bara några av de viktiga händelser som ägde rum den 3 april genom historien. Varje datum är fullt av historiska händelser och personligheter som formade vår värld.