Alla dessa män
Kortet är från min studenttid och USA-vistelse under 90-talet. Jag och några vänner poserar utanför Vita huset.

Ett av mina återkommande bloggämnen har genom åren handlat om världens högsta ämbete; President för Amerikas förenta stater.

Amerikanska presidenter har sedan jag var liten, varit ett ämne som fascinerat mig.

Jag kommer fram till valet den 8 november bjuda på inlägg i ämnet och samtidigt passa på att bjuda på egna anekdoter och bilder från det stora landet i väster.

Presidentämbetet har sannerligen varit en klubb för män. Kanske dags för en kvinna denna gång?

Här kommer lite snabbfakta om mig och min relation till alla dessa män:

Presidenter som jag tycker lite extra om är William McKinley, Harry S Truman, Ronald Reagan, Bill Clinton. Vilken partifärg de har spelar ingen betydelse för vad jag tycker om dem. I amerikanska presidentval handlar det så mycket mer om person framför partifärg. Jag tycker George W. Bush var mycket bättre president än sitt rykte här i Europa. Jag tror att John McCain hade blivit en mycket bra president och beklagar att han blev slagen av Obama 2008. Jag hoppades på att Al Gore (D)skulle vinna 2000 mot George W. Bush och John Kerry (D) borde fått en chans 2004. Jag tror att dessa två hade blivit bra presidenter. I alla tester som tidningar brukar göra "inför" blir jag ALLTID republikan.