Alla dessa måltidsbilder ger mig en skön känsla
Jag tillhör den fjärdedel av sveriges befolkning som tar matfoton. Det är tydligt.
Instagram och Facebook svämmar över av alla dessa matbilder med bildtexter så som "den här kebabrullen är jag värd", "I kväll skall jag frossa", "efter ett hårt träningspass sitter en hamburgare gott..." Ja, ni som ibland hänger på sociala medier känner ju till det där.

Det här är ju i mångt och mycket vid en första tanke en ren grotesk företeelse , men jag gillar det.
Det nya sättet att dela med oss av våra matupplevelser inspirerar iallafall en livsnjutare som mig och jag tar gärna emot tips från andra om bra rätter och mysiga krogar.

Häromdagen läste jag en artikel om en undersökning som en sajt för restaurangbokningar hade gjort. Den visade att hälften av svenska folket blir irriterade om någon på restaurangen tar upp sin mobil och börjar fota det de har på tallriken. Undersökningen visade också att en fjärdedel gör det så gott som alltid.

För egen del får folk fota sin mat hur mycket de vill, föreviga den och dela med sig av den. Hur kan det störa genom att försiktigt ta fram sin mobil och trycka av ljudlöst?