Allt är bäst just nu

Det är dagen efter festen, efter ovädret som stillnade framåt morgonen för att sedan helt avta. Jag satt uppe en stor del av natten och hade förmånen att få prata med en vän om livets händelser och skeenden. Om förr och nu och alla beslut på vägen.
Och idag är det tisdag som är en söndag, en helgdag med traditioner som på sätt och vis tappat sin betydelse (även om jag vet att jag kommer få mothugg här), men för mig handlar det först och främst om lika värde, rättigheter och skyldigheter och ett fritt land, i en fri värld.
April är över, älskade april som jag håller av så, men det är positivt att vi inte kan skylla på "aprilväder" längre. För efter regn kommer sol och det är så som jag nu sätter press på maj.
Genom ett statement.

Ute är det blött och rått, men jag behöver kunna andas och inte känna mig instängd. Sätter mig ute. Stolen är blöt, allt är blött och jag dricker kaffe och har datorn med mig. I maj skall man kunna skriva ett blogginlägg utomhus.
Och jag tänker; att allt är faktiskt bäst just nu. Ljuset, längtan och väntan till något bättre. Längtan efter sommar, sol, semester och en ändlös tid som aldrig skall ta slut. En på en slags euforisk slutstation.
Allt är bäst nu, just här och nu.