Always on My Mind

För en tid sedan var jag på en mycket trevlig 70 års fest med en välfylld festlokal. Under kvällen pågick ett musikquiz där en av frågorna handlade
Om vem som egentligen skrev Wayne Carson, Johnny Christopher och Mark James låt "Always on My Mind" och vem som gjorde den känd. När svaren gicks igenom blev det ifrågasättande om vem som skrivit låten. En ofta förekommande allmän uppfattning är att det var Willie Nelson som skrev den och det var detta som flera hade svarat och trodde. Det bar sig inte bättre än att en man på festen kände dig tvungen att fråga vad jag och vårt quiz-lag skrivit för svar på frågan. Jag berättade gärna om låten och låtskrivarna och passade på att berätta om Willie Nelson också, då detta råkar vara ett av några få områden som jag kan säga att jag behärskar. Mannen gav sig ( kanske för att jag aldrig slutade att i detalj berätta) , men han verkade inte nöjd med vad han hörde.

Always on my mind släpptes första gången av Brenda Lee 1972, men det var den senare versionen av Elvis Presley som gjorde låten riktigt känd.

Elvis version av "Always on My Mind" släpptes också 1972 och blev en av hans mest älskade ballader. Elvis version är lite annorlunda från originalversionen, med en långsammare takt och ett mer melodramatiskt arrangemang. Låten blev en stor hit och har sedan dess blivit en klassiker inom både pop- och countrymusik.

Senare har flera andra artister framfört "Always on My Mind", inklusive just Willie Nelson, som vann en Grammy för sin version 1982. Andra artister som har gjort kända versioner av låten inkluderar Pet Shop Boys, som gjorde en elektronisk cover 1987, och Michael Bublé, som inkluderade en cover på sin album "Call Me Irresponsible" från 2007.

"Always on My Mind" är en låt som handlar om ånger och förlåtelse i en kärleksrelation. Texten är både sorglig och romantisk, och det är en av anledningarna tror jag till varför den har blivit så populär genom åren. Låten har blivit en klassiker som har inspirerat och berört många lyssnare inklusive mig själv genom åren.
Så här är den, fredagens låt till just dig!
Klicka på länken, höj volymen, slut ögonen och njut.. (Och videon är så fantastisk känslosam.) 
Önskar dig en riktigt fin fredag!

Musik har alltid varit ett av det viktigaste i mitt liv. Musiken finns ständigt med mig och inom mig. Musik är dessutom idag det jag sysslar med till vardags och som jag får större delen av min inkomst ifrån. Så visst kan jag kalla mig privilegierad. Att faktiskt få jobba med det som jag älskar allra mest. Genom åren finns det många personer, grupper och artister som påverkad mig genom musik till den som jag är idag. För jag tror på att musik har den förmågan. Att kunna påverka. Under fredagar framöver kommer jag presentera de artister och låtar som påverkat mig genom livet och kanske ge lite anekdoter kring det…och vad passar bättre än en fredag kväll att varva ned till något riktigt härligt. Härligt ja…det bestäms hos lyssnaren, men förhoppningsvis skall jag kunna återkalla ett kärt minne, presentera något helt nytt eller skapa en upplevelse hos dig som läser.Det här är Fredagsmusik med Tommy.

Vill du läsa tidigare "Fredagsmusik med Tommy" hittar du dem här