Americans - att tänka olika har gjort USA stort


Vi Européer gör ofta samma misstag gång på gång när vi diskuterar amerikansk politik; Vi tittar mot det stora landet i väst med europeiska ögon. Självklart blir det svårt då och lika självklart blir nästan hela Europa Obama-anhängare eftersom att vi har så svårt att ta till oss saker som liberala vapenlagar, religiös fanatism, abortförbud och dödstraff.
Världens största och bästa levande rockartist; Kid Rock tillsammans med dito skådespelare Sean Penn gjorde för amerikanska publicservice en kortfilm inför 2012 års presidentval om vad som egentligen förenar amerikanen. Penn och Rock spelar två typiska politiska stereotyper som under filmens gång blir vänner. Något som kan tyckas otänkbart eftersom att de är så olika och står för så olika saker. Sensmoralen är att "låt inte politiken dela landet - att tänka olika har gjort USA stort.
Ta er tid och titta på filmen när ni har tio minuter över. Om inte annat för att det är två riktigt sköna killar som spelar.
(Det här blogginlägget bygger på ett tidigare inlägg från 11 oktober 2012 som hette Americans. Det inlägget går att läsa i sin helhet genom att gå in på denna länk http://tommywidekarr.blogspot.se/2012/10/americans.html)