Att allt bara skall vara bra

Det har varit en tråkhelg.
Och det är vid sådana här stuationer som jag påminns om hur viktigt det är att inte bara längta efter fredag kväll och helg. Att alla dagar måste bli bra och levas väl. Att en måndag är minst lika vktigt som en lördag. Annars är inte livet annat än skit. Jag är tacksam för att jag lever så. Att jag alltid har en ingång till varje ny dag; att detta måste bli en bra dag.
Nu är det ju förstås inte så det riktigt fungerar, det känner t om jag till, men min poäng är att om man inte lever varje dag fullt ut och har en ambition att t ex denna måndag skall bli rolig, innehållsrik och spännande, kan jag lika gärna lägga mig ner och dö.
För så är livet, det går upp och det går ner.

För egen del har jag blivit sjuk, åkt på en smitta, jag som aldrig blir sjuk. Men det är inte det som får mig att förbanna helgen, utan när saker händer andra, andra i min närhet som man håller av och önskar allt gott, men där det istället blir svart. saker som de inte förtjänar, då blir jag nedstämd som nu. Jag önskar bara att alla kan ha det bra...

Nu måste också tilläggas att en del roliga saker också hänt i helgen. Som igår när lördagsjudo-träningarna drog igång och några timmar senare bjöds jag på middag av Sharif. En fantastisk god middag tillsammans med familj och vänner där både min mor och far visade att de var i fin form. Det kändes bra!

Idag
Efter en morgonpromenad gick jag till kyrkan klockan tio. En stilla stund med sång och ord om försoning och förlåtelse. Det bjöds på kanon och det slog mig att det är alldeles för lite kanon nu för tiden. Jag borde starta upp en kanonkör på jobbet. Kanon är befriande härligt!
Lunchen intogs utomhus på en av kommunens restauranger. Därefter åkte jag hem och bara sov. För en sjuka botas inte av sol och värme. Det är då säkert.
Det sägs att värmen skall hålla i sig in i den nya veckan. Oavsett ser jag fram mot en ny vecka med blanka blad. Jag välkomnar måndagen, jag välkomnar resten av veckans alla dagar och jag ber om lugn, harmoni och kärlek ...och att allt bara skall vara bra.