Att skriva är ett trevligt jobb

Jag hade ett fantastiskt dygn på Orust.
Tänk vad vänskap och det goda samtalet gör med en. Nu är jag hemma igen för att  förbereda mig för morgondagens resa.
Det här har varit en fin semester. Ljuvliga dagar i Dalarna  och mysiga dagar i Skåne.
Det har också varit riktiga inspirations- och arbetsresor. För det som jag inte berättat är, att på just de här ställena som jag besökte, eller en del av dem iallafall, kommer vara platser där saker  i min nya bok kommer utspela sig.
I Michelletimman tas vi med till Stockholm, Niagara falls, New Tork och Färgelanda.
Berättelsen i min nya bok Johnny B kommer också utspela sig i Färgelanda, Falköping och New York, men också i just Skåne och i Dalarna. För jag skriver när jag är just på den där platsen där jag tänkt att mina karaktärer skall få liv. En teknik som jag upptäckt är framgångsrik för mig och gör berättelsen än mer trovärdig. Iallafall är min känsla så och det inspirerar och kittlar och gör mitt arbete vid datorn än mer spännande. Ibland känns det som att berättelsen liksom skriver sig själv.

Och nu skall jag till Grekland. Ibland är tillfälligheterna kusligt närvarande. "Johnny B" åker till Grekland och jag har möjlighet att dokumentera händelserna där på plats. Att skriva är ett trevligt jobb.