Avgöranden och tillfälligheter

Jag tog farväl av en person idag som har haft en stor betydelse för ett av de avgörande vägval jag tagit i livet. Det var stämningsfullt, värdigt, men också tårfyllt och svårt. Vissa personer får den där avgörande betydelsen på ens liv utan att ens bett om den, allra minst tänkt på det.
Tänk de där ögonblicken som fåt en avgörande roll i just ditt liv. Då du
t ex bestämde dig tillslut för att gå på den där festen, eller bestämde dig för att resa med en kompis till ett land du aldrig varit, började studera, eller i det här fallet; började träna den där nya sporten som kommit till den lilla kommunen där jag växte upp...
Man vet inte det då - man vet inte att det skall påverka en för resten av livet.
Och kanske inte bara en själv utan flera personer i den där omgivningen.


När jag började träna judo kunde jag aldrig tänka mig att det skulle ta så mycket av min fria tid i anspråk under i stort sett hela mitt liv från 12 års ålder och fram till i dag.
På bilden ser ni mig hålla upp en present som klubben fått av Svenska judoförbundet som en gåva för våra 35 år. Jag tillsammans med Svenska judoförbundets ordförande Alf Tornberg som besökte klubben i går i och med vårt årsmöte.

Den där personen startade den där klubben som jag så småningom skulle komma att kalla mitt hem. Den där personen var min första tränare och motiverade och inspirerade mig att både tävla och sedan bli ledare. Det var inte planerat. Det var egentligen en ren tillfällighet att jag gick på den där första träningen, men det blev ett avgörande val i mitt liv. Något som jag aldrig kommer kunna komma i från eller ta mig ur.