Because I'm still in love with you

Jag upplever ett Färgelanda när det är som bäst.
Färgelandas nationaldag - en gång i tiden och inte så länge sedan; Harvens dag.
Idag Färgelandadagarna. Det betyder alltid fest för mig. Fest i sinnet, fest i mina rum.
Jag börjar dagen på klubben och leder två träningspass och har sedan förmånen att besöka och vara en del i det som visar Färgelanda på sitt bästa sätt. Jag tillbringar förstås mest tid vid Färgelanda judoklubbs tält och tatami. En fest skall firas med vänner och just det tog jag fasta på (bilder från det hittar du genom att klicka här).

Lördagskväll och det skymmer. Ljuset börjar sakta svika mig. Jag börjar drömma så smått om Harvest moon.

"Because I'm still in love with you
I want to see you dance again
Because I'm still in love with you
On this harvest moon"

Jag spelar den där gamla Neil Young - klassikern om och om igen och tänker på kärlek och fullmånar och inser att just den där gamla skördemånen som enligt gammal tradition är den fullmåne som infaller närmast höstdagjämningen, inte är speciellt långt borta. Snart är tiden mellan solnedgång och månens uppgång så kort så att det kommer ge extra ljus om kvällarna. Dock ytterst tillfälligt.
Jag dricker mitt vin ute och känner hur den kyliga luften omsluter mig. För inte så länge sedan var kvällsvärmen vid den här tiden ett bekymmer. Det är ett minne blått. Allting har sitt slut.
Jag tänker på Färgelanda, på den jag älskar och Harvest moon. I morgon är allt som förut igen.


Bland de politiska partiernas flaggor lyser Färgelanda judoklubbs upp så vackert.